Det bränner

Mitt ansikte behöver redemption. Helt apropå skägg...

...så börjar det bli buskigt och det är dags för rakning. Efter en godtyckligt lång dusch är det dags; Jag drar fram mitt ädlaste raklödder från Eldorado. Det ser rätt fräscht/gott ut, påminner om flytande godis. Det är en sån blå gel man måste gnugga ihop till lödder mellan handflatorna. Man kan säkert gurgla det för samma effekt. Rätt smart att dom tänkt på det, att raklöddret inte ska smaka tvål om man råkar få in det i munnen. Vare sig av misstag eller med uppsåt.

Men där slutar historien om den mytomspunna utopin någonstans i Sydamerika, Eldorado. Raklöddrenas state of the art land. Det ser gott ut och smakar inte tvål i munnen, men mycket mer därtill är det inte.

Jag har läst produktutveckling till döddagar, om concurrent engineering, beslutsmatriser och gruppdynamik. Någonstans i en produkts födsel tas ett första steg för att gallra ut nödvändiga och mindre nödvändiga krav som produkten i sig bör innehålla. Här har Eldorado misslyckats fatalt. Jag antar att deras diverse idégenereringar mynnade ut i detta:

Raklöddret ska:
  • Mjuka upp stubben
  • Lukta gott
  • Smaka behagligt i munnen
  • Se fräscht ut
  • Vara skonsamt mot huden

So far so good. Men sen kom rangordningen (fail, fail fail) där även ett wildcard lyckats smyga sig in. 1 är viktigast och 6 är försumbart:

  • 1. Vara ätbart
  • 2. Smaka behagligt i munnen
  • 3. Se fräscht ut
  • 4. Mjuka upp stubben
  • 5. Vara skonsamt mot huden
  • 6. Lukta gott

"Lukt? Varför ska det lukta gott?"
Frågade någon. "Vad ÄR lukt?" frågade en annan. "Jag har en gammal farfar, han luktar som garderobstvål från 70-talet. Ska vi köra på det eller?" Föreslog en tredje. Done, deal, packed in a box! RTM! Release For Manufacturing!

Så nu sitter jag här, blödandes i ansiktet, luktandes mer retro än vad jag önskat, och känner mig aningen bitter. Surrogates blev avblåst igår, men idag är det nya friska tag. Länge leve skäggstubb!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0